'Ik ken veel mensen bij Heerenveen, dat geeft een extra dimensie''

De Friese derby tussen SC Heerenveen en SC Cambuur heeft een bijzonder tintje voor Daniël de Ridder. De vleugelaanvaller speelt inmiddels bij Cambuur, maar droeg twee jaar geleden nog het shirt van Heerenveen.

"Ik ken veel mensen bij Heerenveen, natuurlijk geeft dat een extra dimensie aan zo'n wedstrijd", vertelt De Ridder tegen Helden Online. "Het is toch speciaal om tegenover je oude club te staan. Daarnaast geeft een derby altijd een bijzonder gevoel. Ook al heerst bij mij niet hetzelfde sentiment als bij de supporters, je merkt dat er toch een extra belang aan zo'n duel hangt. Daar ga je als speler van zelf in mee."

De Ridder verwacht niet dat de fans van Heerenveen hem negatief bejegenen. "Eerlijk gezegd niet, maar ik volg dat soort zaken ook niet zo. Natuurlijk hoop ik wel dat het netjes blijft. We moeten er in ieder geval een sportieve wedstrijd van maken. Sowieso op het veld, maar hopelijk gebeurd dat ook buiten het veld. Dat hoort namelijk zo, het zou ontzettend zonde zijn als dat niet zo is", aldus De Ridder, die zijn eerste Friese derby speelt.

"Maar het moge duidelijk zijn dat onze fans een overwinning op Heerenveen belangrijker vinden dan tegen welke andere club dan ook. De rivaliteit is duidelijk aanwezig. Maar ik vind niet dat we het té zwaar moeten maken. Je moet je zelf geen ongezonde spanning opleggen richting zo'n wedstrijd", besluit de vleugelaanvaller.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand