'Ik hoopte dat Heerenveen belangstelling voor me had, maar dat bleek niet het geval''

Voor de eerste keer sinds zijn vertrek naar FC Liverpool in 2012 keert Oussama Assaidi zaterdagavond in het shirt van FC Twente terug in het Abe Lenstra Stadion. De 29-jarige balvirtuoos kende in Heerenveen zijn beste tijd als voetballer maar in Enschede komt hij steeds dichter in de buurt van zijn oude vorm.

"Dat voelt fantastisch. Ik ben in mijn element en laat zien wat er in me zit. Ik heb dat een tijd niet gehad en ben blij dat het weer goed gaat", vertelt Assaidi in een uitgebreid interview met de Leeuwarder Courant. De zeventienvoudig Marokkaans international speelt nu weer in Nederland voor FC Twente, waar hij ook nog gesprekken voerde met FC Utrecht en SC Heerenveen.

"Liefst wilde ik terug naar de club waar het voor mij eigenlijk allemaal begon, naar Heerenveen. Ik sprak met technisch manager Gerry Hamstra in Joure en had de hoop dat de club serieus belangstelling voor me had. Dat bleek niet het geval. Het was een raar, kil gesprek. Het was net alsof ik nog moest uitleggen wie ik was. Ik hield er een heel slecht gevoel aan over."

Bij Heerenveen liepen Arber Zeneli, Sam Larsson, Luciano Slagveer en Dennis Johnsen nog op de vleugels, maar bij Twente was er wel plek voor hem. "Ik stond gelijk in de basis, terwijl ik anderhalf jaar geen hele wedstrijd had gespeeld. Ik wilde mezelf zo graag laten zien", stelt Assaidi, die snel weer uit de roulatie lag met een hamstringblessure en daarop volgden weer heupklachten.

"Ik heb weleens een duivels stemmetje in mijn hoofd gehad dat zei: stop er gewoon lekker mee. Maar ik houd te veel van voetballen én ik ben gelovig. Mijn geloof zegt: geduld is een schone zaak en alles gebeurt met een reden. Na slechte tijden komt altijd weer een goede periode."

Vanavond zal hij in het stadion waarin hij zoveel succes had, proberen om in het shirt van FC Twente daar een vervolg aan te geven. "Het zal vreemd zijn om terug te zijn bij de club waaraan ik veel te danken heb", besluit Assaidi.

Oussama Assaidi keert vanavond met FC Twente terug in het Abe Lenstra-stadion, op de plek waar hij in het shirt van SC Heerenveen tegen Twente zijn allermooiste wedstrijd speelde. Over een ‘onberekenbare’ aanvaller die de weg omhoog weer heeft gevonden https://t.co/NmpXIg3YYG

— Leeuwarder Courant (@lc_nl) 3 februari 2018

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
14/01
SC Heerenveen
18:45
AZ
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
wo
25/01
Fortuna Sittard
20:00
SC Heerenveen
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
9 NEC 14 3 17
10 RKC Waalwijk 14 -3 17
11 Go Ahead Eagles 14 -3 15
Bekijk de hele stand