'Ik heb tegen hem gezegd dat hij er na een halfjaar uit kan liggen''

Al vanaf zeer jonge leeftijd was Johnny Jansen verknocht aan voetbal. Op z'n vierde werd hij lid gemaakt van Olyphia, de voetbalclub uit zijn geboorteplaats Noordwolde, en al snel werd zijn talent opgepikt door SC Heerenveen.

Vader Catrinus zag hoeveel plezier de jonge Johnny had op de voetbalschool van Heerenveen. "Dat was hartstikke mooi, want dat was z’n lust en z’n leven. Hij had er veel plezier in en dan wordt het voor ouders ook gemakkelijker", vertelt Jansen senior (62) in gesprek met het Friesch Dagblad. Toch was het ondertussen ook een intensieve tijd voor het gezin. 

"Voor ons was het wel zwaar, want ik moest hem elke keer na het werk wegbrengen. Ik raakte er zelfs overspannen van. Later toen er busjes gingen rijden werd het een stuk rustiger", herinnert Jansen zich goed. Inmiddels kan Johnny alweer geruime tijd zelf autorijden en kan senior van afstand toekijken hoe zijn zoon het doet. "Ik had nooit verwacht dat hij ooit hoofdtrainer van Heerenveen zou worden."

Jansen senior is erg benieuwd hoe junior het de komende tijd gaat doen. "Ik heb tegen hem gezegd dat hij er na een halfjaar uit kan liggen. Maar het kan ook goed gaan. Je kunt er geen zinnig woord over zeggen. Ik erger me wel eens aan het commentaar op de tribune, maar na een half uur is dat wel weer voorbij. Ik hoop dat hij de sfeer in het stadion terugkrijgt."

"We groeten elkaar altijd even als hij na het volkslied bij de dug-out staat. Ik ben absoluut een trots man", aldus Jansen, die al 28 jaar seizoenkaarthouder is bij de Friezen.

Johnny Jansen is pas de tweede Friese hoofdtrainer van @scHeerenveen, sinds de invoering van het betaald voetbal in 1954. Hij treedt in de voetsporen van Foppe de Haan. Lees hier een profiel van de nieuwe Heerenveentrainer ??
https://t.co/JevCTurRpK pic.twitter.com/Pe5z6TMZbG

— FrieschDagblad SPORT (@FD_sport) 20 juni 2019

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand