'Ik gun hem een boot, korte broek, strohoed en een vol glas wijn''

Voor technisch manager Gerry Hamstra is er dinsdag een einde gekomen aan een rumoerige transferperiode. Met name in de laatste weken en dagen van de transfermarkt is het vaak een kwestie van informeren, overleggen en schakelen.

Journalist Edward Jorna vraagt zich af hoe Hamstra woensdagochtend (of middag) is opgestaan. "Ik gun hem rimpelloze wateren, een boot, een korte broek, een strohoed en een vol glas Château Margaux. Er is in de voetballerij, dunkt me, in de eerste maanden van het seizoen geen baan zo afmattend als die van technisch directeur", schrijft Jorna in het Friesch Dagblad.

"Tot deadline day is het voor de td rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan." Iedere transfer is tenslotte een potentiële aanzet voor een andere. Bovendien brengt het de nodige spanning met zich mee. "Zet maar eens je handtekening onder een contract van bijna twee miljoen euro waarmee je je verzekert van de diensten van een Nigeriaanse aanvaller."

"Hamstra durfde het een jaar geleden aan. Deze zomer liep Ejuke voor minstens het zesvoudige de deur uit richting Moskou. Ik overdrijf misschien als ik zeg dat Ejuke de redding van Heerenveen is geweest, maar ik denk dat ik er - zeker in coronatijden - niet eens zo ver naast zit", aldus Jorna tot besluit.

Vandaag is het 7 oktober, deadline day ligt achter ons en Joey Veerman is nog in het huis. https://t.co/1SCs4b2aD4

— Friesch Dagblad SPORT (@FD_sport) October 7, 2020

Lees meer: