"Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat die transfer niet doorgaat"

Thom Haye
Thom Haye Foto: © Pro Shots

Thom Haye is een transfer naar het Italiaanse Como misgelopen. Het was een ware transfersoap. Daarom had trainer Kees van Wonderen hem voor de thuiswedstrijd tegen AZ op de bank gezet, zo vertelt hij bij ESPN.

De transfer zou niet zijn doorgegaan omdat SC Heerenveen te langzaam zou zijn geweest met het verstrekken van de juiste informatie. Van Wonderen denkt dat Haye bij de Friezen zal blijven, al houdt hij een slag om de arm: “Het is nog geen 2 februari, maar ik denk dat we wel kunnen zeggen dat die transfer niet doorgaat. Dat is de afgelopen periode alle kanten op gegaan. Het leek er even op dat het bijna rond was, en toen ging het niet door. Daarna ging het toch wel door en daarna toch weer niet.”

Toch heeft de trainer van de Friezen ervoor gekozen om hem op de bank te zetten omdat er veel druk is op de middenvelder om hem uit de basis te houden: “Om even te resetten, want dit doet ook wat met hem. Dus hij zal even vanuit die rol in het team op zich moeten nemen.” De voetballer heeft zelf bij de trainer aangegeven dat hij altijd graag wil spelen: “Daar heb je ook continu contact met hem over. Hij begrijpt het ook wel, maar had graag willen spelen. Mijn gevoel zegt echter dat ik hem even op een andere positie moet zetten”, besluit de trainer van SC Heerenveen.

Lees meer:
0 reacties