"Ik denk dat Roozemond het vanaf het begin al niet goed gedaan heeft"

Cees Roozemond
Cees Roozemond Foto: © Pro Shots

Cees Roozemond neemt na dit seizoen afscheid als algemeen directeur van SC Heerenveen. De 62-jarige bestuurder stopt na een termijn van vier jaar. Clubwatcher Roelof de Vries vindt het een logisch besluit.

"Je kunt het het beste een soort van fluwelen revolutie noemen", zegt De Vries tegen Omrop Fryslân. "In het stichtingsbestuur is een tijd geleden al wat verandering ingezet. Toen Dennis Gijsman daar voorzitter werd, is er iets veranderd. Toen kwamen er al geluiden dat de Raad van Commissarissen ook zou veranderen en daarna ook de directie. Het is in die zin dus logisch dat dit gebeurt, omdat we die geluiden al hoorden."

"Ik denk dat Roozemond het vanaf het begin al niet goed gedaan heeft", vervolgt De Vries. "De manier waarop hij directeur geworden is was al niet gezond. Hij heeft zichzelf eigenlijk benoemd. Daarnaast zijn er nog teveel losse eindjes. Het operationeel tekort is nog altijd te hoog. Met andere woorden: los van de transfergelden komt Heerenveen eigenlijk ieder jaar geld tekort. Het dossier Sportpark Skoatterwâld is nog altijd niet opgelost", constateert hij.

"Je zou kunnen zeggen: er zit schot in de zaak. Het trainingsveld wordt nu aangepakt, er komen nieuwe kunstgrasvelden, maar dat is het dan ook voor nu. De huur van het stadion is bovendien nog altijd hoog", legt De Vries uit. "In het coronaseizoen 2020/2021 is de huur met bijna een ton verlaagd. Maar dat is tijdelijk. Een structurele oplossing is nog altijd niet gevonden en de relatie met de gemeente Heerenveen en Sportstad Heerenveen is er niet beter op geworden. Het scheelde zelfs niet veel of de partijen hadden tegenover elkaar gestaan voor de rechter", blikt de verslaggever terug.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 2 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
SC Heerenveen -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
za 15 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
SC Heerenveen -
zo 23 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Volendam -
-
SC Heerenveen -
za 29 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 8 10 16
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
8 RKC Waalwijk 7 5 9
Bekijk de hele stand