"Ik denk dat het een lastig verhaal wordt voor Syb van Ottele"

Syb van Ottele
Syb van Ottele Foto: © Orange Pictures

Syb van Ottele is bezig aan zijn derde seizoen bij SC Heerenveen. De twintigjarige verdediger speelde de afgelopen anderhalf jaar slechts zeven competitiewedstrijden in het eerste elftal en lijkt ook nu niet in aanmerking te komen voor veel speelminuten.

Clubwatcher Sander de Vries van de Leeuwarder Courant verwacht niet dat Van Ottele veel in actie zal komen. "Natuurlijk moet een jongen de kans krijgen, maar Johnny Jansen zag het niet in hem zitten", schetst De Vries bij Omroep Abe. "Vervolgens nam Ole Tobiasen het over en toen heeft hij ook nagenoeg niet gespeeld, alleen aan het einde."

"En nu wil ik niet zeggen dat hij op het randje staat om het ravijn in geduwd te gaan worden, maar hij bungelt wel aan het elastiek om in wielertermen te spreken. Hij heeft het nog niet", aldus De Vries, die bijval krijgt van Jan Vlap.

"Dan is het ook heel moeilijk om zo'n jongen te brengen, want wanneer wil je zo'n jongen brengen?", vraagt de amateurtrainer zich af. "Sta je achter, sta je voor, zeg het maar. Wanneer moet hij de kans krijgen? Ik denk dat het een lastig verhaal wordt."

De Vries is het daarmee eens. "Dat denk ik ook, hoor. Wellicht dat een verhuurperiode nog een optie is. Ik heb Ferry de Haan (technisch manager, red.) daar in het begin van de voorbereiding over gesproken en toen noemde hij wel specifiek Van Ottele en Rami Al Hajj", besluit hij.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 NEC 6 0 7
10 Heracles Almelo 5 -2 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 4 1 5
15 Vitesse 5 -6 3
Bekijk de hele stand