"Ik ben overtuigd: Van Persie en Heerenveen, dat is een match"

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © X Feyenoord

Robin van Persie werd plots aangehaald in het geruchtencircuit nu SC Heerenveen op zoek is naar een nieuwe trainer. De clublegende van Feyenoord heeft wel degelijk een link met Friesland.

"De reacties varieerden van een stunt tot een grote gok en van een regelrechte voltreffer tot een welhaast zekere degradatie", schrijft Sander de Vries in de Leeuwarder Courant. "Maar er waren ook andere reacties. Zo tipte collega E. dat de oma van Van Persie vroeger in Friesland woonde. Burdaard, hij wist het zeker."

"Het kostte me weinig verbeeldingskracht om Van Persie te zien schaven aan zijn traptechniek, op de velden van FC Birdaard." Naar aanleiding van dat verhaal wilde de Vries meer weten. "Ik trok de stoute schoenen aan. Belde de moeder van Robin van Persie op. Zij was nogal verbaasd. Het enige wat ze wilde bevestigen was dat de oma van Van Persie een tijd in Friesland woonde."

"Ik zag ze opeens hangen, op een poster aan de muur, in de jongenskamer van Van Persie. Het waren de kicksen van Abe Lenstra, geschilderd door Jopie Huisman, voor de opening van het Abe Lenstra-stadion in 1995. Robin van Persie. Zijn link met Friesland. Abe Lenstra. Ik ben overtuigd: de oud-topspeler en Heerenveen, dat is een match", besluit De Vries.

Lees meer:
0 reacties