'Ik ben in eerste instantie aangetrokken als tweede keeper''

Brian Vandenbussche keert SC Heerenveen na tien jaar de rug toe. De Belgische doelman was transfervrij en tekende een contract bij AA Gent, waar zijn situatie hetzelfde is als in Heerenveen.

"Ik ben in eerste instantie aangetrokken als tweede keeper, maar zal er alles aan doen om eerste te worden", vertelt hij in FeanFan Magazine. "Dat betekent tijdens de zomerstop voor mezelf trainen, topfit worden en op de training er vol voor gaan. Qua sfeer is Gent enigszins te vergelijken met Heerenveen. De club heeft een grote aanhang, een mooi stadion en speelt net als Heerenveen in blauw en wit."

"Gent had vorig jaar al belangstelling, maar toen wilde ik zelf niet weg", vervolgt de sluitpost. "Dat ze het dit jaar weer probeerden, betekent dat ze vertrouwen in mij hebben. Ik heb er zin in."

Een terugkeer bij Heerenveen sluit Vandenbussche niet uit. "Misschien komen we ooit terug. We zien het wel, de toekomst ligt open. Ik heb in Heerenveen prachtige jaren beleefd en beschouw het als een fantastische leverservaring."

Lees meer: