Hussein Ali blij voor Oliver Braude: "Maar ik wil altijd spelen"

Hussein Ali
Hussein Ali Foto: © Pro Shots

Hussein Ali kende persoonlijk een mooie start van de competitie. De rechtsback mocht de eerste vier wedstrijden in de basis beginnen bij SC Heerenveen, maar uiteindelijk raakte hij zijn basisplaats kwijt. Oliver Braude nam zijn stokje over, en de Noor werd aan het einde van het seizoen zelfs 'Speler van het Jaar'.

"Echt, ik ben blij voor hem. Maar ik wil altijd spelen", zegt Ali tegen FeanFan Magazine. "Op die manier kan ik mezelf ontwikkelen. Ik ben jong, heb potentie en weet dat ik veel kan bereiken. Ik heb zelfvertrouwen. Het enige wat ik moest doen, was niet in paniek raken en hard trainen. Ik wist: als ik de kans krijg, moet ik er staan."

In de uitwedstrijd tegen FC Volendam kwam die kans. Ali mocht in de basis beginnen. Alleen niet als verdediger, maar als aanvaller. "We wonnen, dus het was een goede keuze. Als ik het team kan helpen, doe ik dat. Ik had geen ervaring op die positie. Toch heb ik vroeger in de jeugd wel een aantal doelpunten gemaakt. Als ik de bal in de verdediging kreeg, rende ik met de bal zo snel mogelijk naar voren om te scoren."

Ali moest afgelopen seizoen vaak plaatsnemen op de bank. "Het is moeilijk, maar je leert er ook van. Ik zie een voetbalcarrière als een marathon en niet als een sprint. Soms heb je even de tijd nodig, het gaat niet altijd makkelijk en snel. Alles neem je mee in je rugzak, het zijn ervaringen die je later in je carrière weer kan gebruiken. Ik kan zeggen dat ik dit seizoen gegroeid ben als persoon", aldus Hussein Ali. 

Lees meer:
0 reacties