Huntelaar zet punt achter profloopbaan: ''Intelligente denker''

Klaas-Jan Huntelaar heeft een punt achter zijn profloopbaan gezet. Sjoerd Mossou, verslaggever van het Algemeen Dagblad, blikt in diens column nog terug op de voetballer die hij was.

"Het is geen toeval dat Huntelaar juist in de Rotterdamse Kuip zo vaak op zijn best was. Juist daar, met al die schuimbekkende fanaten op de eerste rijen van het stadion, kwam er vaak extra kracht bij hem boven. Zijn plotse terugkeer naar Schalke 04, halverwege het afgelopen corona-seizoen, op de drempel van degradatie: ook dat paste precies bij hoe Huntelaar voetbal beleeft", aldus Mossou in het Algemeen Dagblad.

"Alles wat kabbelt, is saai in zijn ogen. Liever degraderen met Schalke 04, in het oog van de orkaan, dan een ceremoniële bijrol bij Ajax", vervolgt hij. "Huntelaar heeft veel trekken van een intelligente denker, maar tijdens zijn loopbaan koerste hij het liefst op zijn instinct. Zowel op het veld als daarbuiten."

Huntelaar heeft zelf nog niks naar buiten gebracht over zijn toekomst. "Het einde van die loopbaan werd niet geregisseerd, met pakweg een benefietwedstrijd of een musical, of met een "officieel statement" op zijn eigen website. Geen poeha, geen opsmuk, geen mierzoet gedoe. Huntelaar liet gewoon de tijd zijn werk doen en stopte met voetballen - ook in dit geval op gevoel."

Zijn afscheid ging haast ongemerkt voorbij, maar Klaas-Jan Huntelaar stopt definitief met voetballen. @sjoerdmossou volgde de spits vanaf zijn doorbraak als tiener tot het (bittere) einde. Een persoonlijke beschouwing (Premium) https://t.co/AgqS83HOqm pic.twitter.com/Re76zb9aFz

— AD.nl/sportwereld (@ADSportwereld) September 15, 2021

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand