Huntelaar schiet Oranje naar kwartfinale

Klaas-Jan Huntelaar heeft het Nederlands Elftal zondag naar de kwartfinale op het WK in Brazilië geschoten ten koste van Mexico. Even leek het erop dat Nederland terug naar huis kon, daar de ploeg toot de 87ste minuut achterstond. Wesley Sneider wist echter gelijk te maken, waarna Huntelaar vanuit een penalty raak schoot. 

In het snikhete Estádio Castelão kreeg Nederland al na tien minuten een tegenslag te verwerken. Nigel de Jong moest geblesseerd het veld af en werd vervangen door Bruno Martens Indi, waarna Daley Blind naar het middenveld doorschoof. 

Oranje liet Mexico het spel maken en kreeg weinig kansen. Vlak voor rust had de ploeg van Van Gaal echter recht op een penalty toen Ajren Robben tot twee maal toe werd aangetikt in het strafschop gebied. 

Na rust wist Mexico te score wel te openen. Dos Santos liet Cillessen kansloot met een afstandschot. Daarop zocht Oranje de aanval en kreeg het kansen vai De Vrij, Sneijder en Robben. De goal bleef uit en lang leek het erop dat Nederland terug naar huis kon. In de 87ste schoot Sneijder echter keihard raak.

Diep in blessuretijd mocht Huntelaar aanleggen voor een penalty. De oud-speler van Heerenveen bleef koel en schoot Oranje onberispelijk naar de kwartfinale. Daarin zal Nederland het tegen Costa Rica of Griekenland opnemen.

Lees meer: