"Huntelaar een geduchte tegenstander aan de onderhandelingstafel"

Klaas-Jan Huntelaar
Klaas-Jan Huntelaar Foto: © Pro Shots

Gertjan Verbeek snapt wel dat Ajax in Klaas-Jan Huntelaar een man voor de toekomst ziet. Verbeek werkte als trainer bij SC Heerenveen succesvol samen met de spits.

"Dit is anders dan het trainersvak. Meer een kantoorbaan", vertelt Verbeek in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het is wel een heel mooie uitdaging voor hem, waar je het beste vroeg mee kunt beginnen. Dat deed Overmars ook bij Go Ahead Eagles."

Verbeek heeft dezelfde zaakwaarnemer als Huntelaar. "Daardoor weet ik dat Klaas-Jan wel iemand was die na onderhandelingen op de hoogte wilde zijn van voorstellen. Als hem iets niet aanstond, kon hij ook met de vuist op tafel slaan. Hij laat zich niet leiden door emoties. Daardoor denk ik dat clubs aan hem ook een geduchte tegenstander aan de onderhandelingstafel hebben", aldus de oud-trainer.

Hij somt zijn voordelen op. "Wat prettig is aan hem, is dat hij een eigen mening heeft. Klaas-Jan denkt na over dingen, neemt niet alles klakkeloos aan en komt ook met tegenargumenten. Daardoor is hij ook duidelijk en zal hij ook een eigen stijl ontwikkelen."

Huntelaar is momenteel aan het ontdekken wat hij na zijn voetbalcarrière wil. "Dat is nooit verkeerd als je nog moet bepalen wat jouw juiste spoor is. Straks kan hij bepalen of hij hiermee door wil of juist niet. Hij is een winnaar. Als hij het leuk vindt, zal hij ook hierin voor het maximale gaan."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand