Hugo Roepel overleden (Video)

In zijn woonplaats Heerenveen is in de nacht van zondag op maandag Hugo Roepel overleden. Roepel was sinds 1972 actief voor SC Heerenveen. Hij was onder meer werkzaam als masseur, verzorger en materiaalman. Voor het bekerduel met PSV wordt één minuut stilte gehouden in acht genomen. Roepel is 73 jaar geworden.

Roepel volgde in 1972 de heer Trager op, die op dat moment de vaste masseur-verzorger was bij Heerenveen. Tot 1993 was hij parttime in dienst bij SC Heerenveen. Daarna beheerde hij in volledige dienst de kleding en de inkoop van het eten en drinken voor kantine en spelershome in het Abe Lenstra Stadion. Ook was hij betrokken bij de massage van de spelers van het eerste elftal. Hij had voorts de supervisie over de wasserij en was contactpersoon tussen club en schoonmaakdienst.

De Leeuwarder Courant interviewde Roepel in 2000 voordat de club de Champions League inging. 'Champions League, wie had dat ooit gedacht. Dit is voor de club een mijlpaal, maar voor mijzelf ook. Ik heb mijn steentje bijgedragen en daar ben ik zeer trots op', aldus Roepel, die in 1972 werd gevraagd om wat spelers te masseren. 'Ze kenden me van mijn werk als verzorger bij Heerenveense Boys.'

Roepel: 'Ik heb toen 'ja' gezegd, al was ik daardoor nooit een avond meer thuis. Ik kwam om half vijf van mijn werk bij Tectronix en kon meteen door naar het stadion. Voor 250 gulden per week bruto. Ach ja, je hield van voetballen hè.'

Jarenlang masseerde hij de spelers van het eerste en het tweede elftal. 'Ik heb er heel wat op de tafel gehad, maar met voorsprong had Johan Toonstra de soepelste spieren van allemaal. Voor mij was Ruud van Nistelrooy de allerbeste speler die we hier ooit gehad hebben. Als verdediger heb ik een zwak voor Johan Hansma', aldus Roepel tien jaar geleden, toen hij nog werkzaam was bij SC Heerenveen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
13/01
PEC Zwolle
20:00
SC Heerenveen
vr
19/01
Excelsior
20:00
SC Heerenveen
zo
28/01
SC Heerenveen
12:15
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Twente 14 13 30
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
8 Ajax 13 3 18
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
Bekijk de hele stand