Houtkoop: 'Was bezig met Heerenveen'

Xander Houtkoop speelt volgend seizoen in het zwart-witte tenue van Heracles Almelo. De speler van Heerenveen die dit seizoen uitgeleend werd aan FC Emmen heeft een twee-jarig contract getekend bij de club van Gert-Jan Verbeek. Een verrassing voor hem zelf, 'ik was bezig met Heerenveen,' verklaart Houtkoop op de officiële clubsite van Heracles.

'Zij hadden een optie kunnen lichten in mijn contract, maar ze wilden me een nieuw tweejarig contract aanbieden en mij daarvan weer één seizoen verhuren aan FC Emmen,' zo legt hij uit. 'Eigenlijk belde algemeen directeur Nico-Jan Hoogma vanuit het niets. Ik was in gedachten al bezig met Heerenveen. Hoogma gaf aan dat Heracles Almelo interesse in mij had.'

'Ik ben vorige week donderdag met hem in gesprek gegaan. Ik moest het allemaal nog even laten bezinken, maar na een goed gesprek met mijn zaakwaarnemer heb ik de keuze voor Heracles Almelo gemaakt. Alles is binnen een week geregeld, vrij snel dus,' vindt de 21-jarige vleugelaanvaller, die bovendien liet weten zin te hebben in het komend seizoen.

De keuze voor Heracles is volgens Houtkoop logisch. 'Nu ga ik gelijk naar een club die in de Eredivisie speelt. Hoe sneller ik op Eredivisieniveau kan spelen, des te sneller ik mijzelf kan ontwikkelen. Mijn geheime wapen is mijn snelheid. Het niveau van de Eredivisie ligt een stuk hoger qua techniek, overzicht en tactiek. Ik kan er alleen maar beter van worden.'

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand