Hoogte- en dieptepunten; het jaar van SC Heerenveen in vogelvlucht

SC Heerenveen spelers balen
SC Heerenveen spelers balen Foto: © Pro Shots

Inmiddels zit het kalenderjaar 2023 er bijna op en genieten de spelers en trainers van SC Heerenveen van de winterstop. In 2023 gebeurde er een hoop voor de club, de Leeuwarder Courant zette de hoogte- en dieptepunten op een rijtje.

In januari is het een komen en gaan van spelers in Heerenveen. Sven van Beek raakt geblesseerd, net als Andries Noppert. Amin Sarr maakt een toptransfer naar Olympique Lyon en Heerenveen haalt Osame Sahraoui, Daniel Karlsbakk, Jeffrey Bruma, Ché Nunnely en Pelle van Amersfoort.

In februari wint SC Heerenveen de derby tegen SC Cambuur met 1-2. In de maand erna verliest de ploeg weer een speler aan een zware blessure. Joost van Aken is maanden uit de roulatie door een knieblessure.

In april gooien supporters vuurwerk op het veld tijdens de uitwedstrijd tegen AZ. Dit zorgt voor een krachtig statement vanuit de club. Verder wordt Ferry de Haan benoemd tot algemeen directeur.

In mei worden de play-offs voor Europees voetbal behaald. Ook maakt doelman Jan Bekkema zijn debuut en zwaait Cees Roozemond af als directeur.

In juni verliest Heerenveen van FC Twente in deze play-offs. Verder trekt de club Charlie Webster aan als eerste zomeraankoop.

In de zomermaand juli gebeurd er weinig op transfergebied. Alleen sterkhouder Milan van Ewijk verkast naar Coventry City.

In augustus wordt de grootste zomeraankoop Ion Nicolaescu. Ook trekt de ploeg op de valreep nog Luuk Brouwers en Patrik Walemark aan. Het grootste nieuws is dat het contract van Andries Noppert wordt verlengt tot medio 2027.

September is op sportief gebied een slechte maand. Er wordt enkel verloren. In de maand erna krabbelt de ploeg echter weer een beetje op.

In november wordt de stijgende lijn op sportief gebied doorgezet. Echter worden in deze maand ook de jaarcijfers gepresenteerd. De club maakt een miljoenenverlies, ondanks de transfer van Sarr.

De laatste maand van het jaar begint prima, maar eindigt in mineur met twee nederlagen wat ook een uitschakeling in de KNVB Beker betekent.

Lees meer:
0 reacties