Hoge verwachtingen van Schaars: ''Gaat hele goede trainer worden''

Met de komst van spelers als Siem de Jong en Tibor Halilovic heeft SC Heerenveen in de winterstop al redelijk wat ervaring in huis gehaald. Maar een échte aanvoerder of spelverdeler - zoals bijvoorbeeld in het verleden met Stijn Schaars - is er momenteel niet.

Naast Henk Veerman laat ook doelman Erwin Mulder zich verbaal regelmatig gelden, maar daarbuiten zijn er niet echte leiders in dit team. "Ibi (Dresevic, red.) is wel een rustige jongen. Pawel is wel een sterke persoonlijkheid en hij groeit ook nog in zijn rol en coacht wel. Maar Erwin is daarin wat dominanter en hij heeft daarin ook wat meer ervaring", vertelt Gerry Hamstra bij Radio Camataru.

"De kunst is dat het een gedeelde verantwoordelijkheid is, dat is natuurlijk het mooiste. Iedereen doet het op zijn eigen manier. Siem is een jongen die het spel heel goed ziet en met zijn omgeving bezig is. Een Pawel doet dat veel meer in daden, dus dat je daardoor een signaal geeft. Dus iedereen doet dat op zijn manier. Het is iets dat in dit elftal zou kunnen en moeten ontwikkelen."

Een type-Schaars zou hoe dan ook zeker welkom zijn, erkent Hamstra. "Maar dan noem je ook wel een uniek soort speler, hè? Met Stijn hebben we drie jaar lang hier een jongen gehad... Als je bij wijze van spreke zag hoe hij zijn warming-up deed, dat was al een verschil met de rest van het elftal. Hij behoorde tot de top van Nederland, hè? In alles."

"Dat gaat ook een hele goede trainer worden, dat zit in zijn hele persoonlijkheid. Maar ook in de stappen die hij neemt, daar heb ik wel hoge verwachtingen van", besluit Hamstra over de huidige jeugdtrainer van PSV onder 17 jaar.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 2 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
SC Heerenveen -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
za 15 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
SC Heerenveen -
zo 23 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Volendam -
-
SC Heerenveen -
za 29 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 8 10 16
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
8 RKC Waalwijk 7 5 9
Bekijk de hele stand