Hoek wijst naar Noppert: "De verwachtingen waren ook zó hoog"

Frans Hoek
Frans Hoek Foto: © Pro Shots

Andries Noppert kampt met een enorme vormdip. De doelman stond ruim een jaar geleden nog onder de lat bij Oranje op het WK, maar na afgelopen weekend is hij zijn basisplaats bij SC Heerenveen kwijt.

Frans Hoek, de keeperstrainer van Oranje op het WK, ziet een andere Noppert dan in Qatar. "Ik zit er nu niet meer midden in, maar ik zie een andere Andries dan voorheen. Aan de andere kant heeft Kees van Wonderen alles geprobeerd om hem er weer bovenop te brengen", zegt Hoek in gesprek met ESPN.

"Hij bracht niet meer hetgeen wat je van hem verwacht. Dan is dit een logische beslissing", doelt hij op het besluit van Van Wonderen om Noppert te passeren. Wel heeft Hoek er vertrouwen in dat Noppert snel weer zijn niveau zal halen. "Andries heeft al heel veel tegenslagen gekend in zijn carrière, die hij allemaal heeft overwonnen."

Hij gaat verder: "Dit is wel een iets andere situatie: van favoriet naar underdog. Het is logisch dat hij aangedaan is, maar hij zal er alles aan doen en we weten wat hij kan", aldus Hoek, die denkt dat deze situatie misschien zelfs positief kan uitpakken. "De verwachtingen waren de laatste tijd ook zó hoog. Dan doe je het al heel snel niet goed. Na deze lawine van publiciteit is het misschien goed om even de schaduw in te gaan."

Lees meer:
0 reacties