Høegh: ''Sterkere concurrenten ga je in Denemarken niet vinden''

Na een jaar op de bank te hebben gezeten bij SC Heerenveen, gaat Daniel Høegh bij FC Midtjylland opnieuw een uitdaging aan die geen garantie op speeltijd geeft. De Deense centrumverdediger meldde zich pas aan het eind van de transfperiode bij zijn nieuwe club.

"Het is aan de coach. Nu ik weer ga trainen kan ik mezelf laten zien en we zullen moeten zien wanneer ik er weer klaar voor ben. Maar de timing is goed, want de eerstvolgende wedstrijd is tegen mijn oude club Odense BK", vertelt Høegh tegenover Tipsbladet. "Het zal leuk zijn om mee te maken maar ik weet niet of het te vroeg komt of niet."

Bij Midtjylland is de centrale verdediging in principe voorzien met Erik Sviatchenko (29) en Alexander Scholz (27). Met dit duo behaalden de Denen zelfs de Champions League, dus Høegh weet dat hij niet is gehaald voor de basiself. "Waarschijnlijk zul je in de Deense competitie op dit moment geen sterkere concurrentie vinden. Ik heb hun gevolgd en ze hebben het uitstekend gedaan, dat moet ik zeggen."

"Ik heb nu alweer een tijdje niet meer gespeeld, dus ik wil graag weer aan de slag. Het is gewoon lekker om weer bij een club te beginnen. Aan de omgeving wennen, mijn nieuwe rol en de omgang met bekende en minder bekende teamgenoten", besluit Høegh met geen glimlach.

Høegh tekende een contract voor een jaar bij FC Midtjylland en kan dus eventueel na een teleurstellend seizoen weer vertrekken.

Stort interview med ny FCM-spiller: Der var ingen snak med OB. #sldk https://t.co/2DieSoaBdk

— tipsbladet.dk (@tipsbladet) October 14, 2020

Lees meer: