'Hij wist precies waar Foppe wat mee kon, die link was sterk en bijzonder''

Tieme Klompe is alweer enige tijd assistent-trainer bij SC Heerenveen. De veertigjarige oefenmeester speelde zelf jarenlang in het shirt van de Friezen. Aan de ploeg uit 1998 bewaart hij warme herinneringen. "Dit elftal vergeet ik nooit meer", laat hij weten aan Voetbal International.

SC Heerenveen maakte in het seizoen 1998/199 haar officiële debuut in Europa. "Voorzitter Riemer van der Velde leverde de goede spelers. Hij wist precies waar Foppe wat mee kon", blikt Klompe terug. "Die link was sterk en heel bijzonder. Als ploeg hadden we een bepaalde onbevangheid, maar er was wel degelijk een bepaalde druk. Legden we onszelf natuurlijk ook wel op."

Klompe was destijds centrale verdediger in een aanvallend ingesteld elftal. "Altijd tempo, tempo, tempo. Dat wilde Foppe. Vol ervoor gaan met verzorgd en aanvallend voetbal. Het kon ook weleens fout gaan. Dat was een ingecalculeerd risico. Maar er moest wel iets gebeuren, iets te zien zijn. Dat is Heerenveens, en nog steeds. Wij als spelers wisten dat dat de bedoeling was", aldus de oud-verdediger.

Het elftal was een bonte verzameling voetballers. "Constantinovici was een sierlijke middenvelder, een allrounder", weet Klompe nog. "En Mitrita was echt goed. Daar zat muziek in, noemde Foppe dat altijd. Ik had hem naast me achterin en als ik in de problemen kwam, was hij altijd aanspeelbaar. Hij kapte en draaide zich steevast eruit."

"Ebiede was een tovenaar en Onwuzuruike had een mooie truc. Dan stond-ie voor je, nam-ie de bal tussen zijn benen en flipte hij 'm zo over je heen. Geweldig om te zien. Samardzic was ook top, als zijn pet goed stond. En dan hadden we Jensen en Radomski nog. Geweldige spelers", aldus Klompe.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand