'Hij was het soort speler dat het internationale topvoetbal zou bepalen''

Hij is een van de meeste excentrieke spelers die het shirt van SC Heerenveen heeft gedragen. Romano Denneboom speelde ruim vijf seizoen in Friesland, maar tot een échte doorbraak kwam het niet.

"Romano was het soort voetballer waarvan Foppe de Haan, zijn trainer in die tijd, jaren ervoor al zei dat ze weldra het gezicht in het internationale topvoetbal volledig zouden gaan bepalen. Snelle, sterke donkere atleten. Misschien dat Foppe daarom zoveel potentie in Romano zag. Wat een sportlichaam! Romano had alles om tot een spits van grote allure uit te groeien. En daar wilde Foppe best zijn hele ziel en zaligheid in gooien", schrijft Edward Jorna namens het Friesch Dagblad

Een perfect huwelijk werd het niet. "Vaak zie je hem ook wanhopen. Dan doen zijn voeten heel iets anders dan zijn geest hem ingeeft. En als hij dan het publiek ook nog hoort morren, loopt Romano ten langen leste – als hij weer eens net niet bij de bal kan – zijn tegenstander overhoop. Op die momenten draai ik op de tribune mijn gezicht om", luidt het vervolg.

Denneboom haalde niet alles uit zijn carrière. "Natuurlijk: hij was best eigenwijs en ook net iets te vaak lollig op de verkeerde momenten. En op zijn centjes, die hem als profvoetballer feitelijk in de schoot werden geworpen, had hij best wat beter mogen passen. Maar ik denk ook dat hij gewoon niet in het ‘wereldje’ paste", aldus Jorna.

100 jaar Heerenveen: Sluit uw ogen en ga in gedachten terug naar de jaren rond de eeuwwisseling en zie Romano Denneboom sleuren. Een speler die misschien niet helemaal in het voetbalwereldje paste. https://t.co/BFVI3RckFv

— FrieschDagblad SPORT (@FD_sport) December 11, 2019

Lees meer: