'Hij kon niet koken, dat werd een probleem toen hij eigen woonruimte kreeg''

Voor SC Heerenveen is het van groot belang dat nieuwe spelers zich zoveel mogelijk richten op hun sportieve prestaties en zo min mogelijk met andere zaken. Teammanager Herman van Dijk is één van de mensen die zich daar specifiek mee bezig houdt en dan vooral ook bij de buitenlandse spelers.

"Nieuwe spelers moeten zich zo gauw mogelijk thuis voelen bij SC Heerenveen. Ik doe dat niet alleen. Gerrit Veldhuizen helpt me daarbij. Gerrit doet vooral het papierwerk", vertelt Van Dijk in het FeanFan Magazine. In het geval van de Japanner Yuki Kobayashi kreeg hij van technisch manager Gerry Hamstra een speciale opdracht. 

"Gerry zei: 'Herman, Yuki is jouw project' Dat klinkt misschien wat gek, maar het is wel een beetje zo. Mijn eerste contact met Yuki was dat ik met hem naar de keuring moest. Dat is altijd het moment om al een indruk van een speler te krijgen. Met Yuki was dat niet anders. Ik heb zoveel met en voor hem gedaan dat we nu een speciale band hebben", vertelt Van Dijk trots.

"Ik ben en paar keer met hem naar Zwolle geweest voor de immigratiepapieren, ik heb een telefoon voor hem geregeld, een bankrekening geopend, boodschappen met hem bij de Albert Heijn, alles! Hij kon niet koken, dat werd een probleem toen hij eigen woonruimte kreeg. Je moet het toch proberen, heb ik toen gezegd. Even later kwam er een tweet binnen met een foto van zijn eerste zelfgemaakte gerecht. 'You are my daddy', zegt hij wel eens. Daar geniet ik dan van", besluit Van Dijk.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand