'Hij is een ex-speler met veel kennis van de Scandinavische markt''

Nu duidelijk is dat SC Heerenveen het komende seizoen een nieuwe hoofdtrainer nodig heeft, komen al snel de eerste lijstjes met mogelijke kandidaten naar voren. Clubwatcher Reon Boeringa vermoedt dat Gerry Hamstra de volgende drie namen sowieso heeft genoteerd.

De technisch manager van SC Heerenveen zou vorig jaar al hebben geïnformeerd bij Fred Rutten, meldt Voetbal International. De Tukker was toen werkzaam bij Maccabi Haifa en besloot destijds de Israelische club trouw te blijven. Momenteel staat Rutten flink onder druk bij RSC Anderlecht en komt hij mogelijk op korte termijn beschikbaar voor een gesprek in Friesland.

Een jaar geleden sprak Hamstra - voordat hij Olde Riekerink vastlegde - ook met Mitchell van der Gaag. Volgens VI was destijds de 'persoonlijke band met toenmalig NAC Breda-directeur Hans Smulders' doorslaggevend om Breda te verkiezen boven Heerenveen. Boeringa sluit niet uit dat er een jaar later Van der Gaag en SC Heerenveen alsnog gaan samenwerken.

"Ook de naam Jon Dahl Tomasson passeerde vorig jaar de revue in Friesland. Een ex-speler uit het roemruchte verleden van de club, met veel kennis van de Scandinavische markt én ervaring in de Eredivisie", vervolgt Boeringa. "Vorig jaar gaf hij aan zijn huidige baan niet te willen inruilen voor een rentree in Friesland, maar wellicht liggen de kaarten nu anders."

Hoe moet het verder bij SC Heerenveen? Enkele trainers die afgelopen zomer boven Olde Riekerink op het lijstje van de club stonden, zouden weleens opnieuw in beeld kunnen komen. https://t.co/aW9AiKud19

— Reon Boeringa (@reonboeringa) 11 april 2019

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand