'Hij is de beste speler die we hebben, zeiden de trainers''

Maceo Rigters maakte zijn profdebuut in het eerste elftal van SC Heerenveen. Inmiddels is de oud-aanvaller gestopt en wil hij volgend seizoen aan de slag als trainer. Rigters speelt slechts twee duels in de hoofdmacht bij SC Heerenveen, maar genoot wel in Friesland.

Rigters debuteerde onder Foppe de Haan. "Zonder dat ik überhaupt met het eerste elftal had meegetraind stond ik in de basis", blikt hij terug in ELF Voetbal Magazine. "Later haalde hij me bij Jong Oranje. Hij was erg betrokken en wist altijd het beste uit mensen naar boven te krijgen."

Rigters genoot ook van het samenspelen met Antonio Correia (foto). "Antonio is de beste speler die we hebben, zeiden de trainers elk jaar. Hij was zo sterk, zo technisch. Hij is even oud als ik, maar mocht telkens net iets eerder door. Helaas kwam de carrière van Antonio in het betaalde voetbal nooit van de grond. Hij kwam uit Angola en had het mentaal erg moeilijk", aldus Rigters.

De oud-speler van SC Heerenveen kon het ook goed vinden met Boy Waterman. "We kennen elkaar al erg lang en maakten bij Heerenveen samen de stappen van de A1 naar het tweede en uiteindelijk het eerste elftal. Boy is een geweldige keeper, met een fantastische trap."

Lees meer: