'Hij heeft altijd een connectie met Heerenveen gehouden''

Sport Noord en de Leeuwarder Courant stellen de komende weken de 'beste elf van SC Heerenveen ooit' samen. Via een poll kun jij stemmen op jouw favoriete SC Heerenveen-voetballer. Jeffrey Talan is verkozen tot beste rechtsbuiten, dus is het nu tijd voor de spitspositie.

Voormalig SC Heerenveen-speler Joop Gall kiest zijn beste nummer 9. "Rodion Camataru. De man kwam uit Roemenië als Europees topscorer. Ik mocht deelgenoot zijn van zijn echte kwaliteiten", begint Gall in gesprek met Sport Noord. "De man was gewoon een topper. Hij was zo sterk, hij was zo goed. Mede door zijn komst heb ik misschien mijn beste seizoenshelft ooit gespeeld in mijn carrière."

"Ik was een middenvelder en ik hoefde de man maar in te spelen en hij kon, bij wijze van spreke, wandelend naar het doel", vervolgt Gall. "Hij had niet alleen zijn imposante postuur, maar hij was ook kopsterk en balvast."

Gall weet dat Camataru nog altijd met warme gevoelens terugkijkt op zijn tijd in Heerenveen. "Het was een man die zo liefdevol naar iedereen toe was en iedereen ook wilde helpen. Ik vond het een groot man. Echt een groot man. Hij heeft altijd een connectie met Heerenveen gehouden, omdat hij hier zo warm onthaald werd door iedereen. Binnen de selectie, maar ook zeker door de supporters", aldus Gall.

Lees meer: