Higler krijgt steun voor beslissing: ''Hèhè, wat dacht jij dan?!''

Na afloop van PSV - SC Heerenveen waren de meningen nogal verdeeld over de rode kaart die PSV'er Hirving Lozano ontving. De Mexicaan werd vastgehouden en sloeg in een poging om zich los te rukken Lucas Woudenberg in zijn gezicht.

René van der Gijp vond de rode kaart die Lozano daarvoor ontving meer dan terecht. "Er zijn mensen die denken dat je jezelf tegelijkertijd kunt losrukken en slaan. Maar dat kan niet. Of je rukt je los of je slaat. Het is één van de twee. Hij (Lozano, red.) was los en toen ging hij slaan", vertelt 'Gijp' bij Voetbal Inside.

De oud-speler van SC Heerenveen kon zich dus goed vinden in de beslissing van arbiter Higler: "Ja, hè hè.. Wat dacht jij dan?" Johan Derksen sluit zich daarbij aan: "Waarom PSV hier niet mee akkoord gaat... Als club heb je toch je fatsoensnormen? Kijk zo'n Toon Gerbrands, dat is een en al fatsoen. Die moet toch zeggen dat het heel normaal is dat je voor dit soort dingen een schorsing krijgt."

Van der Gijp moet daarnaast wel erkennen dat hij de beweging van Lozano begrijpt. "Het is ook wel een soort van reactie. Je wordt vastgehouden en dan reageer je zo. Ik zou hem een tyfusklap geven, denk je dan." Derksen is het wat dat betreft met hem eens: "Vroeger hadden we dat gedaan maar toen had je nog geen 27 camera's. Alles is nu vastgelegd, is er geen ontkomen aan."

"Maar voor het publiek is het onbegrijpelijk dat Huntelaar niks kreeg en deze jongen (Lozano, red.) rood. Huntelaar heeft gewoon geluk gehad en dan gaat dat backie van PEC (Van Polen, red.) het nog staan af te zwakken, waardoor het helemaal een vreemd verhaal wordt."

Voor de 22-jarige Lozano was het overigens al de zevende keer dat hij van het veld werd gestuurd in een officiële wedstrijd. Eeder dit seizoen 'overkwam' hem hetzelfde tijdens de wedstrijd tegen Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
13/01
PEC Zwolle
20:00
SC Heerenveen
vr
19/01
Excelsior
20:00
SC Heerenveen
zo
28/01
SC Heerenveen
12:15
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 12 23 29
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
8 Ajax 13 3 18
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
Bekijk de hele stand