"Hetzelfde resultaat als vorig jaar zou al een soort hoofdprijs zijn"

Amin Sarr
Amin Sarr Foto: © Pro Shots

De Eredivisie gaat vrijdagavond van start met de wedstrijd tussen SC Heerenveen en Sparta. Bij omrop Fryslan bespreekt sportjournalist Roelof de Vries zijn verwachtingen omtrent de prestaties van SC Heerenveen.

"Ik denk dat de organisatie goed staat", zo begint De Vries. "Dat klinkt niet heel spectaculair, maar is wel belangrijk. Ze zullen vaak met een 5-3-2-opstelling beginnen, maar ze kunnen het ook veranderen naar 4-3-3. Dat zal van de tegenstander en de situatie in de wedstrijd afhangen. Bij 5-3-2 staan Van Hooijdonk en Sarr in de spits en is Köhlert de linksback. Bij 4-3-3 zal Van Hooijdonk er uitgaan en komt Timossi op rechstbuiten, Köhlert op linksbuiten. Kaib zal dan de plek innemen van een van de centrale verdediger. Zo kan Van Wonderen variëren."

De journalist ziet echter ook de gevaren voor dit Heerenveen. "Dat is de breedte van de selectie. Als er blessures komen, wil ik het weleens zien. Hereenveen speelt met drie centrale verdediger, maar achter Van Aken, Bochniewicz en Van Beek staat alleen Syb van Ottele. Timo Zaal vind ik meer een middenvelder. Ik laat mij graag verrassen door een jeugdspeler als Kaj van der Veldt. Daarnaast wil Heerenveen in alle gevallen nog een centrale verdediger aantrekken, maar dan vind ik het wel wat dun. Hetzelfde geldt voor de vleugelaanvaller. Met Timossi en Köhlert heb je twee Eredivisiewaardige aanvaller, maar daar zit alleen Trustin van 't Loon, van wie ik verwacht dat hij vooral minuten gaat maken bij Jong Hereenveen."

De Vries spreekt zich ook uit over de speler van wie hij verwacht dat hij de smaakmaker wordt bij de ploeg van Kees van Wonderen. "Ik verwacht veel van Amin Sarr, dat vind ik echt een hele goede spits. Die maakt op zijn minst vijftien. Hij scoort zo makkelijk. Het middenveld met Tahiri, Haye en Halilovic kan lekker tikken, waardoor er meer voetbal in de ploeg komt. Timossi kan weleens een publieksspeler worden en ik hoop stiekem op de doorbraak van Timo Zaal. Hij is nog maar achttien jaar, maar hij is zo comfortabel aan de bal. Daar ben ik wel benieuwd naar."

De Vries verwacht ongeveer hetzelfde resultaat als vorig jaar. "Je mag best wel wat van deze ploeg verwachten, maar hetzelfde resultaat als vorig jaar zou al een soort hoofdprijs zijn. Qua spelersbudget en salarishuis hoort Heerenveen gewoon niet meer bij het linkerrijtje. Als je dan achtste of negende wordt, dan doe je het echt goed. Toch denk ik dat het wel haalbaar is. FC Groningen en NEC zijn ploegen die ik als concurrenten zie en zij hebben zich ook aardig versterkt. Ploegen als FC Emmen en Fortuna Sittard hebben dat ook, terwijl Vitesse door de problemen met de Russische eigenaar minder aangekocht heeft. Een plek tussen 7 en 12, dat durf ik wel aan. Negende dat wordt het, als ik echt een concreet plek moet zeggen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 RKC Waalwijk 2 0 2
8 FC Utrecht 2 0 2
9 SC Heerenveen 2 0 2
10 FC Groningen 1 0 1
11 FC Volendam 1 0 1
Bekijk de hele stand