'Het zou lekker zijn als er nog een paar centimeter bij komen''

Hoewel Jaimy Kroesen pas een aantal maanden 17 jaar oud is, staat hij komend seizoen bij SC Heerenveen 'gewoon' op papier als derde doelman. Het tekent het vertrouwen van de Friezen in de doelman uit Hellevoetsluis, die ook vorig seizoen al in de voorbereiding meedraaide.

Met het vertrek van Warner Hahn, Filip Bednarek en Trevor Doornbusch stond Kroesen maandag als enige doelman op het veld. "Het is wel gek. Normaal gesproken ben je met z'n drieën of vieren en nu ben ik de enige. Of ik dat vantevoren had gedacht? Nee, zeker niet zelfs", reageert Kroesen bij Omrop Fryslân. "Ik had sowieso gedacht dat er wel keepers (zoals Filip Bednarek, red.) zouden blijven."

Kroesen is erg blij met het vertrouwen dat hij krijgt in Friesland. "Natuurlijk wil je graag derde keeper zijn, zeker op deze leeftijd zou dat helemaal top zijn om van de keepers die voor je staan ervaring op te doen. Vanuit daar hoop je dan over een paar jaar hopelijk eerste keeper van SC Heerenveen te zijn. Ik ben hartstikke blij met de kans die ik krijg en zal het ook met beide handen aanpakken."

Het afgelopen seizoen trainde Kroesen al regelmatig mee met het eerste elftal en werd hij zo nu en dan met zijn neus op de feiten geduwd. "Ik ben een meevoetballende keeper, ik denk mijn kwaliteiten vooral aan de bal liggen. Maar ik ben natuurlijk niet heel groot (1.84 meter) en op mijn leeftijd is duelkracht nog wel een beetje moeilijk. Vooral bij de hoge ballen, maar ik ben daarvoor hard aan het trainen."

Op zijn jonge leeftijd is het niet uit te sluiten dat Kroesen nog verder de hoogte in gaat. "Het zou lekker zijn als er nog een paar centimeter bij komen. Na de vakantie was ik al twee centimeter gegroeid, dus het begint ene beetje te komen", glimlacht Kroesen. "Maar dat heb je zelf niet in de hand."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
PSV
18:45
SC Heerenveen
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
13/01
PEC Zwolle
20:00
SC Heerenveen
vr
19/01
Excelsior
20:00
SC Heerenveen
zo
28/01
SC Heerenveen
12:15
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 12 23 29
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
8 Ajax 13 3 18
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
Bekijk de hele stand