'Het zou goed zijn als Espejord wat vaker geblesseerd is, haha''

Bij Tromsø IL is het definitief terughalen van spits Runar Espejord (25) één van de prioriteiten voor de zomer. Teammanager Lars Petter Andressen laat weten dat de club al geruime tijd bezig is om de transfer rond te krijgen.

"Dat proces is eigenlijk al gestart voor kerst, toen we zijn huurcontract met hem verlengden", laat Andressen weten aan het Noorse Eurosport. "We probeerden Runar toen al definitief terug te halen, maar op dat moment was dat onmogelijk omdat de financiële eisen (van SC Heerenveen, red.) veel te hoog waren."

"Nu dat zijn huurcontract is verlengd, wordt het mogelijk wat makkelijker om hem in de volgende transferwindow definitief over te nemen", vervolgt Andressen, die weet dat SC Heerenveen de ontwikkeling van Espejord in Noorwegen nauwlettend volgt. "Om hem naar huis te halen, zou hij misschien wat vaker geblesseerd moeten zijn, haha!"

"Runar vertelde me dat hij niet zo goed speelde tegen Bodø/Glimt (de meest recente oefenwedstrijd waarin Espejord nog scoorde, red.), waardoor onze kansen om hem over te nemen wat groter zijn geworden", lacht Andressen. Vervolgens serieus: "Maar nee, dat is niet waarop we hopen. Nu richten we ons op de start van de competitie."

@TromsoIL jobber på for å beholde Runar Espejord på permanent basis.#ESNballhttps://t.co/iY0vbCYeQE

— Eurosport Norge (@EurosportNorge) May 4, 2021

Lees meer: