'Het wordt geweldig om Hakim uit te zien blinken bij Chelsea''

Als Hakim Ziyech (27) komend seizoen zijn debuut gaat maken voor Chelsea, zullen zijn voormalige jeugdtrainers bij SC Heerenveen met trots toekijken. Ook Hans de Jong (57), die in het verleden op Sportpark Skoatterwâld in diverse rollen actief was, behoort daartoe.

SC Heerenveen kon de jonge Ziyech en zijn familie overtuigen om vanuit zijn woonplaats Dronten niet naar Amsterdam te verhuizen, maar juist de rust van Friesland. "Iedereen was het ermee eens dat het goed voor hem zou zijn om hiernaartoe te komen. De tienerjaren zijn het belangrijkst in de ontwikkeling van een voetballer", vertelt De Jong in een uitgebreid artikel op Sky Sports.

"Voetbal is normaalgesproken al het belangrijkste in het leven van een dertienjarige, maar voor hem was het van bijzonder belang", aldus De Jong, doelend op het vroege overlijden van de vader van Ziyech. Uiteindelijk speelde de technicus maar twee seizoenen in het eerste elftal van SC Heerenveen, voordat hij de overstap maakte naar FC Twente. De Jong: "Ajax en PSV wilden hem daarvoor al hebben."

"Een aantal Engels clubs wilde hem hebben. Maar we hebben hem uitgelegd dat hij destijds veel te jong was om naar Engeland te gaan", vervolgt De Jong, die denkt dat Ziyech nu wél klaar is voor de Premier League. "Ze zeggen nog steeds dat hij op fysiek gebied in de problemen zal komen. Dat is wat iedereen nu zegt, maar dat zeiden ze ook al toen hij uit de jeugd van Heerenveen kwam."

"Ze zeiden het ook toen hij naar FC Twente ging en naar Ajax, dus ik denk niet dat het een probleem zal worden. Ik heb absoluut geen twijfels, hij gaat die volgende uitdaging aan. Het wordt geweldig om hem uit te zien blinken bij Chelsea", besluit De Jong met enige trots.

Chelsea's new signing arrives from Ajax but he was made in Heerenveen. ?????

The story of his journey to the Premier League...?

— Sky Sports (@SkySports) April 15, 2020

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand