'Het wordt een beetje als seks met drie condooms tegelijk''

Het Eredivisie-seizoen gaat komend weekend na zes maanden zonder wedstrijden weer van start. Sjoerd Mossou, journalist van het Algemeen Dagblad, moet nog wel even wennen aan de nieuwe maatregelen rondom het voetbal.

"Om het plat metaforisch te stellen: het wordt een beetje als seks met drie condooms tegelijk", opent de verslaggever komisch. "Wordt het dan nog wel leuk, die Eredivisie? Kunnen we ons na zes maanden zonder Nederlands voetbal nog ongeremd verheugen op een nieuw seizoen, of wordt het vooral behelpen met samengeknepen billen?"

"De Eredivisie moet het voorlopig niet van spontaan en ongeremd genot hebben; alleen al voor een simpel wedstrijdkaartje moet je complete handboeken doorploeteren, want publiek wordt alleen selectief toegelaten." Mossou kijkt ook verder en ziet de lichtpuntjes van het komende voetbaljaar. "Onherroepelijk gaat de Eredivisie op een andere, 'nieuwe' manier vanzelf weer leven. Het uitzicht van verse wedstrijden prikkelt alweer."

De journalist vervolgt: "Topfavoriet Ajax maakte grote indruk in de voorbereiding, maar moet zonder een aanzienlijk aantal sleutelspelers opnieuw beginnen. Bij PSV is iedereen razend benieuwd naar de invloed van de nieuwe trainer Roger Schmidt. In en rond de Kuip smelt iedereen vanzelf weer zodra Dick Advocaat heel driftig en fanatiek in beeld verschijnt."

De eredivisie trapt zaterdag af na een coronastop van zes maanden. Het wordt als seks met drie condooms tegelijk, stelt columnist en verslaggever @sjoerdmossou (Premium) https://t.co/ljPYBpowxS pic.twitter.com/9Hy2Mwy48P

— AD.nl/sportwereld (@ADSportwereld) September 10, 2020

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand