"Het was opmerkelijk dat Van Nistelrooij zo geïnteresseerd was"

Ruud van Nistelrooij
Ruud van Nistelrooij Foto: © Pro Shots

Darije Kalezic heeft een enorm goede band met Ruud van Nistelrooij. De oud-spits van SC Heerenveen speelde samen met de trainer van ADO Den Haag bij FC Den Bosch.

Kalezic vluchtte als 24-jarige uit Bosnië en ging als amateur bij FC Den Bosch voetballen, waar hij de zeventienjarige Van Nistelrooij trof. "Het was best opmerkelijk dat zo'n jong spelertje zo geïnteresseerd was in mij: ik kwam net uit Bosnië, niemand kende mij!", vertelt Kalezic in het Eindhovens Dagblad. "Ruud waardeerde mij als speler, maar vooral ook als mens: hij wilde alles van me weten, en ik van hem."

Van Nistelrooij eiste kwaad dat Kalezic zijn eerste profcontract zou krijgen, waarna het duo samen in actie kwam voor de ploeg uit de Brabantse hoofdstad. "Het was geen goed seizoen. En toch zei ik tegen Ruud: het is een kwestie van tijd voordat jij hier weggaat", herinnert de Bosnische-Nederlander, die de spits daarna naar SC Heerenveen zag gaan. "Daar sprak ik hem weer en zei ik: ‘Jij speelt hier niet langer dan één jaar, let maar op.’ Toen hij daarna naar PSV ging, zei ik weer dat hij verder kon. ‘Houd op, houd! Je bent gek’, riep Ruud. En toen ging hij naar Manchester United.”

Lees meer:
0 reacties