'Het was misschien ook niet reëel dat we als vierde zouden eindigen''

Vergeleken met de afgelopen seizoenen heeft SC Heerenveen dit seizoen - vooral voor de winterstop - weer aan klantenbinding gedaan. Ook Tiemen Korvemaker en Bart Jan Kuiper, voorzitters van respectievelijk FeanFan en Nieuw Noord, denken die wedstrijden in combinatie met de rest binnen de club een overwinning op zich is.

"Dit seizoen ging het publiek weer met plezier naar het stadion", vertelt Korvemaker in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Dat heeft te maken met de spelopvatting van de trainer, die duidelijk aanvallender is dan zijn voorgangers. Ik vind het seizoen dan ook geslaagd wanneer Heerenveen zich voor de play-offs plaatst. Het was misschien ook niet reëel dat we als vierde zouden eindigen. 

Ook Kuiper ziet in eerste instantie vooral een positieve verandering. "De afgelopen jaren was op bestuurlijk vlak veel gedonder bij de club en op het veld werd er vooral reactief gevoetbald. Dit seizoen wilde iedereen met een schone lei beginnen. Ik heb de eerste maanden een paar echt leuke wedstrijden gezien. Bovendien was het voor Nieuw Noord het eerste seizoen waarin we een staantribune tot aan het veld hadden. Dat heeft bijgedragen aan de sfeer."

Kritiek hebben beide heren wel. Zo vind Korvemaker dat het gemis van Schaars teveel invloed heeft gehad op het spel van de Friezen. "Daar mogen de voetballers zich wel achter de oren krabben. Zij hadden meer moeten laten zien dat ze het óók zonder Schaars konden." Kuiper merkt dat de sportieve resultaten na de winterstop ook merkbaar is in het stadion. "Ik merkte tot de winterstop een heel positieve vibe rondom de club."

"Het is jammer dat de laatste weken het negativisme weer toeneemt. Hopelijk kunnen we het seizoen goed afsluiten en ons via de play-offs plaatsen voor Europees voetbal", besluit Kuiper hoopvol.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand