'Het waarom vormt een groot vraagteken, het kwam echt als een verrassing''

Rajiv van La Parra draagt de rest van het seizoen het shirt van Middlesbrough. De oud-speler van SC Heerenveen kwam op huurbasis over van Huddersfield Town. Van La Parra kwam in de Premier League nauwelijks aan spelen toe.

Vorig seizoen speelde de vleugelaanvaller nog 33 wedstrijden op het hoogste niveau in Engeland. "De manager (David Wagner, red.) koos op dat moment voor een andere speelwijze. Een systeem zonder buitenspelers. Vanaf dat moment viel ik buiten het team", vertelt Van La Parra in gesprek met ELF Voetbal.

"Het waarom vormt voor mij een groot vraagteken", vervolgt de oud-Heerenvener. "Het kwam echt als een verrassing. De trainer neemt de beslissingen. Als speler respecteer je die keuzes. Ik heb daarna netjes aangegeven dat ik graag verhuurd wilde worden aan een club waar ik weer voor speelminuten kon gaan. Daarna ging alles snel. Middlesbrough en Leeds United meldden zich gelijk bij mijn zaakwaarnemer."

Van La Parra koos voor Middlesbrough, dat vijfde staat in de Championship. "Ze deden er alles voor om me binnen te halen. Ik kreeg daar direct een goed gevoel bij. Ik wilde ook graag in Engeland blijven. Vanuit de Premier League heb ik niets gehoord. Maar ik vind het eigenlijk wel leuk om weer voor de prijzen te strijden", aldus de aanvaller, die een duidelijk doel heeft bij Middlesbrough.

"Terugkeren in de Premier League", is hij duidelijk. "De club is groot, leeft enorm in de stad en kent hele fanatieke fans. Dat weet ik nu inmiddels ook, haha. Ik hoop ze blij te kunnen maken. Ik ben fit, maar nog niet wedstrijdfit. Ik heb natuurlijk drie maanden niet gespeeld. Hopelijk mag ik zaterdag met een invalbeurt debuteren. Op de trainingen ga ik hard werken. Ik hoop het publiek hier te vermaken."

Een done deal. @vanlaparra17 verlaat @htafcdotcom op huurbasis voor @Boro. ELF Voetbal sprak met de voormalig Jong Oranje-international die in Nederland speelde voor Feyenoord en sc Heerenveen. 'Wil mensen weer blij maken'. https://t.co/eaebotfIik

— ELF Voetbal ?? (@elfvoetbal) 4 januari 2019

Lees meer: