'Het verschil is nog steeds maar twee puntjes, dat is bizar!''

SC Heerenveen won in de afgelopen tien competitieduels slechts drie keer maar maakt ook na het verlies tegen PEC Zwolle nog altijd kans op deelname aan de play-offs. Maar ondertussen mengen zich steeds meer clubs in de strijd.

Na twee prima duels tegen Ajax en FC Groningen leken de Friezen juist weer de weg omhoog gevonden te hebben, maar zonder de inbreng van Henk en Joey Veerman bleek de ploeg van Johnny Jansen vleugellam. "Dan blijft er kwalitatief gezien blijkbaar zo weinig over...", constateert sportverslaggever William Pomp bij Het Ballenhok, het voetbalpraatprogramma van de Leeuwarder Courant.

Aan de randvoorwaarden lag het zaterdag in elk geval niet. "Je hebt zelfs de optimale motivatie op de tribune zitten! Ik bedoel, wat heb je nog meer nodig met al die toeschouwers erbij?", vraagt Pomp zich hardop af, die daarop constateert dat de selectie van SC Heerenveen in de breedte dus 'te slap' is. De clubwatcher van FC Groningen vreest tegelijkertijd ook al voor het komende seizoen van de Friezen.

"Er zal toch niet heel veel te investeren zijn bij Heerenveen, toch?", aldus Pomp, die weet dat de eerder genoemde Joey Veerman waarschijnlijk verkocht zal gaan worden. Veel zal ook afhangen van de prestaties in de komende weken. "Het verschil is nog steeds maar twee puntjes. Dat is bizar! Hoe slecht je ook presteert, je kunt dit seizoen nog steeds de play-offs halen. Dat zegt ook wel iets, hè?

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand