'Het verschil? De scherpte, iedereen geeft honderd procent''

Drie weken geleden maakte Rein Smit zijn debuut voor SC Heerenveen in het duel met Heracles Almelo. Dat hoofdtrainer Johnny Jansen veel vertrouwen in de 19-jarige spits heeft, bewijst ook dat hij Smit deze week heeft meegenomen op trainingskamp naar Spanje. 

Smit, die maandag 19 jaar is geworden, speelt normaal gesproken zijn wedstrijden bij SC Heerenveen Onder 19 jaar. "Wat het verschil nu is? Dat is wel de scherpte die iedereen heeft. Iedereen geeft honderd procent op elke training", vertelt Smit tegenover SC Heerenveen TV.

"Bij Onder 19 kon je het nog wel eens ietsje minder doen. Nou, dat kan hier echt niet", glimlacht Smit, die blij verrast was dat hij recent al zijn debuut mocht maken. "Of ik veel reacties heb gehad? Ja, onwijs. Het was een mooi moment en nu moet ik me verder ontwikkelen."

Een voorbeeld daarvan is dat hij begin deze week voor de selectie een liedje moest gaan zingen, een traditie die alle nieuwe spelers moeten uitvoeren. "Ja, dat was wel even wennen... Maar het is goed gegaan volgens mij."

Lees meer: