"Het publiek wilde wel, maar er moet dan wel wat gebeuren"

Andries Noppert
Andries Noppert Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen begon teleurstellend aan het nieuwe voetbalseizoen. In eigen huis kon de ploeg van Kees van Wonderen geen indruk maken en speelde bloedeloos met 0-0 gelijk tegen Sparta. Bij de podcast Omroep Abe werd er teruggekeken naar de wedstrijd.

"Het was niet het begin waar je op hoopte", zo stelt oud-Heerenveen-speler en amateurtrainer Jan Vlap. "Ze wilden heel graag vanuit het systeem van Van Wonderen, het 5-3-2, voetballen. Opbouwen met drie man achterin en de vleugelbacks heel hoog. Ze hadden alleen Tahiri die als eerste de bal mocht ophalen. Sparta deed het heel goed door Namli steeds kort op hem te laten zitten. Ze schoven daarna door zodat je één op één kwam te staan. Het viel niet mee om daar onderuit te spelen.

"Uiteindelijk denk je dan van ga eens opportunistischer voetballen, zeker omdat Sparta ook doorstapte", zo vervolgt Vlap. "Eigenlijk was het op het hele veld één tegen één en dan heb je twee spitsen die wel kunnen voetballen en zij hebben Vriends en Eerdhuijzen achterin. Maak dan oorlog, of maak een loopactie met iemand in de rug. Dan krijg je ook het publiek mee. Het publiek wilde wel, maar er moet dan wel wat gebeuren."

"Wat je nu eigenlijk de hele tijd, zeker in de eerste helft, zag was een beetje zenuwachtig geschuif achterin. Vaak kreeg Kaib, die heel matig speelde, de bal of het was een lange bal op Sydney van Hooijdonk of Amin Sarr. Wat die twee jongens, die Eerdhuijzen en die Vriends, wel kunnen is gewoon hun luchtduels winnen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 2 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
SC Heerenveen -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
za 15 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
SC Heerenveen -
zo 23 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Volendam -
-
SC Heerenveen -
za 29 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 8 10 16
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
8 RKC Waalwijk 7 5 9
Bekijk de hele stand