'Het ontbreken van Ødegaard is één van de redenen waarom het nu beter gaat''

Met de voetblessure van Martin Ødegaard is er inmiddels een einde gekomen van de tijd van de Real Madrid-huurling bij SC Heerenveen. Hoewel de 19-jarige Noor mooie dingen heeft laten zien, lijkt het erop dat de Friezen zonder hem juist een stuk succesvoller en stabieler spelen.

Aan tafel bij Fryslân Hjoed op Omrop Fryslân werd er door de heren aan tafel uitgebreid stilgestaan bij Ødegaard. "Ik had zulke hoge verwachtingen van die Ødegaard. Niet alleen omdat hij van Real Madrid kwam, maar hij kan zo mooi voetballen. Er staat bij Heerenveen toch ook een best goed elftal?", begint verslaggever Geert van Tuinen.

Oud-Heerenvener Geert-Jelle de Vries is ook kritisch. "Vanaf het moment dat Ødegaard in de ploeg is gekomen, is het geen goed huwelijk geweest. Hij heeft leuke dingen laten zien maar hij is eigenlijk nooit beslissend geweest. Dus ik vind eigenlijk dat dit één van de redenen is waarom het nu beter gaat. Dat klinkt sneu maar de ploeg staat nu gewoon anders."

Ook mediastrateeg Jaap Stalenburg had meer verwacht van Ødegaard, al ziet hij ook een (negatieve) rol voor Streppel. "Ødegaard had gehoopt dat hij op de 'tien' zou gaan spelen in een spelbepalende rol. Streppel zei dat hij dan een probleem zou krijgen met de balans in het elftal, dus dat kon niet. Hij werd een beetje weggezet in een rol waarin hij niet uit de verf kwam."

"Op het moment dat hij even in balbezit komt, dan zie je wel dat hij wat heeft. Dat is echt een hele bijzondere voetballer. Als je heel cynisch gaat doen: kijk eens hoe Pelle van Amersfoort opbloeit. Ik vond hem afgelopen weken in elk geval de beste speler bij Heerenveen. Er is heel geforceerd een systeem gezocht waarin Ødegaard kon spelen. Daar is Van Amersfoort de dupe van geworden."

SC Heerenveen zou onlangs met Real Madrid hebben gesproken over een verlenging van de huurperiode, maar dat lijkt De Vries geen goed idee. "Nee, dat zou ik zeker niet doen. Ik denk ook niet dat die jongen nog een seizoen in Nederland te zien is. Hij moet nu ergens anders heen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand