'Het moet hier een Fries feestje blijven''

SC Heerenveen is niet te koop. Steeds meer Nederlandse clubs zijn in private handen gevallen, maar SC Heerenveen komt niet in handen van een investeerder. Dat verzekert interim-directeur Gaston Sporre. Met Riemer van der Velde heeft Heerenveen al een geestelijk eigenaar.

"De huidige mensen die de formatie van het nieuwe bestuur bepalen, hebben zo de smaak te pakken, die gaan geen cent afstaan", zegt Sporre in Voetbal International. Zelfs niet als er een rijke Rus komt.

"Misschien als er een mooie vrouw bij is", grapt Sporre. "Nee, hier gebeurt juist precies het omgekeerde en gaan ze met zeventien man de club leiden... Een poppenkast met een meneer uit een ver oord zie ik niet gebeuren. Het begint met hoe je eigen vermogen eruit ziet, dat is waar kopers als eerste naar kijken. Vertoont die zwakke plekken? Bij ons is het nog altijd vijftien miljoen positief", aldus de interim-directeur.

Om financiële redenen is de verkoop van SC Heerenveen niet aan de orde. "Daarvoor staan we er financieel te goed voor en zijn er te veel sterke stromingen binnen de club. In Heerenveen hanteren we hetzelfde systeem als de Duitsers. Het BMW-model: alles moet Duits blijven. Hier moet het een Fries feestje blijven", besluit Sporre.

Foto: Pro Shots

Lees meer: