'Het lijkt erop dat het er voetballend niet minder op is geworden''

SC Heerenveen gaat vanavond op bezoek bij FC Dordrecht. De Friezen bewaren slechte herinneringen aan de promovendus. SC Heerenveen verloor de eerste competitie wedstrijd in eigen huis van de hekkensluiter. Joris van Overeem was destijds de matchwinner.

"Een mooie wedstrijd en een fijne herinnering, al moeten we er ook weer niet al te lang bij stilstaan", zegt Van Overeem in het Algemeen Dagblad. "Uiteraard zijn we de underdog voor de komende wedstrijd. Al vind ik wel dat we de laatste duels, op het sneeuwduel bij AZ na dan, beter zijn gaan voetballen en minder kwetsbaar zijn."

Van Overeem heeft Heerenveen de rest van het seizoen gevolgd. "Een jeugdige ploeg met heel veel voetballend vermogen", weet de middenvelder, die ook erkent dat Heerenveen is veranderd. "Toen wij Heerenveen troffen, was Hakim Ziyech daar nog de belangrijke man. Maar het lijkt erop dat het er voetballend niet minder op is geworden, er staat een strakke organisatie en de ploeg heeft veel snelheid. En het rendement van Heerenveen ligt hoog."

Lees meer: