'Het is vooral de vraag hoe ze omgaan met de formatie van PSV''

Na de twee 1-1 remises op rij tegen laagvliegers RKC Waalwijk en ADO Den Haag wacht zaterdag een ontmoeting met topclub PSV. De Eindhovenaren zitten momenteel in een druk programma en spelen zowel voor als na het duel met SC Heerenveen in Europees verband.

"Ik denk dat de kans groter is dat ze een goed resultaat halen tegen PSV, dan - hoe gek dan ook - tegen ADO of RKC", voorspelt sportverslaggever Arjen de Boer in de Sportcast van Omrop Fryslân. "Ze gaan gewoon inzakken en loeren op de counter. Helemaal als deze trainer van Roger Schmidt zijn topspelers weer rust gaat geven nu ze midweeks ook nog Europa League spelen."

Ook collega Roelof de Vries ziet wel kansen voor de ploeg van Johnny Jansen. "Achterin staat het daar niet echt geweldig, daar ligt wel hun zwakte bij Boscagli en Teze. Die laatste is misschien wel een talent maar daar liggen wel wat mogelijkheden. De kracht van Heerenveen ligt juist in de omschakeling, dus gooi een balletje achter de verdediging, Veerman wegsturen..."

"Het is vooral de vraag - en dat hoor je veel van tegenstanders - hoe ze omgaan met de formatie van PSV", vervolgt Ander Faber. "PSV speelt met een soort twee nummers tien, twee spitsen en twee controleurs. FC Twente had daar in de eerste helft veel moeite mee. Tegen Sparta was het anders, want toen speelde PSV met een soort C-elftal."

"De vraag is hoe Heerenveen dat gaat oplossen. Misschien gaan ze wel weer terug naar 5-3-2, zeg maar het Ajax-expiriment?", besluit Faber. Het duel met PSV wordt gespeeld in het Abe Lenstra Stadion en begint zondag om 16:45 uur.

Lees meer: