'Het is nu plakken van lekkende banden, daar kom je geen steek mee verder''

Eerder ging Dick Advocaat al weg bij het Nederlands elftal en nu hebben ook Marco van Basten en Bert van Oostveen hun vertrek aangekondigd. Gaston Sporre, oud-directeur van SC Heerenveen, vindt dat de clubs moeten ingrijpen.

“Je ziet door de bomen het bos niet meer”, zo begint de sportbestuurder in gesprek met BNR Radio. “Dan wordt de zaak vanaf de straat bestuurd en doen de media allerlei invullingen. Dat is het slechtste wat je kan overkomen. De KNVB heeft een verenigingsstructuur, waarvan de clubs de aandeelhouder zijn. Voor hen is er alle reden om om tekst en uitleg te vragen aan de Raad van Commissarissen.”

“Als je er als bestuur van een club een puinhoop van maakt, gaan sponsors zich afwenden. Voetbal is de belangrijkste vermaakindustrie in Nederland. We hebben het meegemaakt met het gemis van het EK afgelopen zomer. Clubs hebben alle reden om aan de RvC te vragen hoe dat kon gebeuren, en wat ze eraan gaan doen. Het is nu plakken van lekkende banden, daar kom je geen steek mee verder”, aldus Sporre.

Lees meer: