'Het is niet meer één voor twaalf, het is gewoon twaalf uur''

In de ogen van Geert-Jelle de Vries is er maar één oplossing om de bestuurssituatie bij SC Heerenveen weer stabiel te krijgen. Alle betrokken partijen moeten met elkaar om tafel gaan, net zo lang totdat er een gestructureerd plan ligt om alles weer vlot te trekken.

De Vries is bang dat wanneer er jaren wordt aangemodderd, de club binnen afzienbare tijd failliet is. "Het jubileumjaar (2020, red.) zullen ze nog wel redden, maar dan zal op een gegeven moment de aandelen in Sportstad aan de gemeente worden aangeboden. Dan kunnen ze weer een paar jaar verder en dan is het gebeurd."

"Ik denk dat er nu nog een goede kans is om het zelfstandig te redden", vervolgt De Vries bij Omrop Fryslân. "Ik heb de oplossing niet, maar waar het mee begint is het verhaal van Rikus de Vries (oud-voorzitter van Aktie '67, red.), die zei dat iedereen met elkaar om de tafel moet. Dat is in 1967 ook gebeurd. Toen ging het om minder geld, maar het verhaal is hetzelfde."

"De mensen die we nu in het bestuur hebben moeten met elkaar in een kamertje met Riemer van der Velde en nog wat andere mensen erbij. Dan gaat de deur op slot en die gaat pas weer open wanneer ze het eens zijn. Dat is de enige redding. Als dat niet gebeurt? Dan gaan ze failliet en dat kan binnen zes jaar gebeuren", vervolgt De Vries stellig.

"De mentaliteit moet bij iedereen veranderen. Het is niet meer één voor twaalf, het is gewoon twaalf uur. Iedereen moet nu inzien dat wanneer we niet met z'n allen de goede kant op gaan, we failliet gaan. Dat geldt voor Riemer en alles wat daar achter hangt en dat geldt zeer zeker voor Roozemond. Maar als je dat vertrouwen wil hebben, dan moet je iets van jezelf inleveren."

"Van de kant van Riemer moeten alle voorwaarden van tafel. Je moet er blanco in en dan moet je proberen om eruit te komen", aldus De Vries, die het niet eens is met de opzet om eerst een plan te maken en vervolgens een nieuwe algemeen directeur. "Dat vind ik niet terecht. Je moet geen voorwaarden stellen, je moet gewoon zeggen dat je er met z'n allen uit wil komen."

"Roozemond heeft ook z'n voorwaarden en als je die houdt, dan kom je er dus niet uit", aldus De Vries, die niet verwacht dat er niet een constructief gesprek gaat komen tussen het huidige bestuur onder leiding van Cees Roozemond en de mensen rondom Riemer van der Velde. "Ik had verwacht dat Roozemond wel zou inzien dat hij het alleen niet voor mekaar gaat krijgen."

"Dus zoek je mensen bij elkaar zodat je het wél voor elkaar krijgt. Dat gebeurt nu niet, want hij schuift zichzelf blijkbaar weer naar voren. Dat vind ik een kapitale fout", aldus De Vries, die in de jaren negentig in de jeugd speelde bij SC Heerenveen en in 1995 zijn debuut maakte in de Eredivisie. De meeste profwedstrijden speelde hij later voor SC Cambuur, waar hij zes jaar heeft gevoetbald.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand