'Het is jammer dat zo'n jongen in zo'n puinhoop terechtkomt''

Michel Vlap heeft in zijn eerste vier duels voor RSC Anderlecht al twee keer gescoord en een assist afgeleverd, maar het lukt vooralsnog niet om te winnen. Ook aan tafel bij Veronica Inside kwam de situatie van Anderlecht ter sprake - inclusief de rol van Vincent Kompany. 

"Die Kompany is lekker begonnen bij Anderlecht, hè? Weer verloren", begint Van der Gijp lachend. "Sinds die zichzelf opstelt gaat het een stuk beter", schampert Derksen. "Die jongen begint ook door te zeggen dat ze hetzelfde voetbal als Manchester City gaan spelen. Dat is zo leuk allemaal", vervolgt Gijp lachend. "Dan gaan ze achterin opbouwen in de zestien en de bal rondspelen."

Volgens Wim Kieft is dit voor Kompany 'het slechtst mogelijke moment' om in te stappen. "Het was een drama-elftal de afgelopen jaren. Daar zit ook een beetje zelfoverschatting bij. Je wil graag wel terug naar je land, dat begrijp ik allemaal wel. Die denkt: dat ga ik wel doen. Maar als je ziet wat voor problemen hij heeft gekend, met elke keer maar weer blessures... Je weet niet waaraan je begint, man."

Derksen begrijpt dat Vlap de overstap maakte naar Anderlecht, maar vreest de gevolgen voor zijn persoonlijke ontwikkeling. "Het is eigenlijk jammer dat zo'n jongen in zo'n puinhoop terechtkomt, hè?. Na Heerenveen is Anderlecht natuurlijk wel een promotie voor zo'n jongen. Maar als je in een elftal met alleen maar problemen terechtkomt, dan ontwikkel je je ook niet."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand