'Het is elke zomer hetzelfde, maar ik val voorlopig nog niet van mijn stoel''

Ook dit jaar is er weer een grote leegloop in de Eredivisie. Zo vertrokken bij SC Heerenveen onder meer Luciano Slagveer, Erwin Mulder, Lucas Bijker, Stefano Marzo en Kenneth Otigba. Daarnaast kwam er een einde aan de huurperiode van Wout Faes en Shay Facey.

Spelersmakelaar Rob Jansen maakt zich nog geen zorgen. "Het is elke zomer hetzelfde: dan gaat het weer over de leegloop van de Eredivisie. Maar ik val voorlopig nog niet van mijn stoel", vertelt hij in het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk gaan we sommige spelers missen, maar de stadions zitten over twee maanden gewoon weer vol. En dan lopen er ineens weer een paar spelers tussen van wie iedereen zegt: zozo!"

Ook Pierre van Hooijdonk bekijkt het positief. "Dat is ons lot'', zegt de oud-spits en analyticus. "En laten we niet overdrijven. Er is echt, ook straks weer, nog genoeg te genieten in de eredivisie. Het ligt er maar net aan wat je referentie is. Nee, we moeten niet gaan vergelijken met twintig of veertig jaar geleden. Kijk naar de eredivisie met een reëel beeld van het huidige internationale voetbal. Natuurlijk neemt de kwaliteit steeds wat af, maar spanning en vermaak zijn er volop. Dat hebben we de afgelopen seizoenen toch ook weer gezien."

Jansen merkt wel op dat de clubs eerder handelen. Zo versterkte SC Heerenveen zich al met Warner Hahn en Daniel Høegh. "Er zal de komende maanden vast nog genoeg gebeuren, maar je merkt dat clubs hun zaakjes eerder op orde willen hebben. Dat trainers zeggen: geen gedonder, voor het trainingskamp moeten die en die er zijn. Alleen in Engeland gaan ze eerst in zomerslaap en schieten daarna pas wakker. Everton met Klaassen dus niet. Maar ja, daar is Ronald Koeman natuurlijk de manager", aldus Jansen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand