'Het gaat nu goed, maar zulke jongens hebben altijd meerwaarde''

Met Siem de Jong (31) krijgt SC Heerenveen na de winterstop de beschikking over een speler met veel ervaring. Hoewel er twijfels zijn over de fysieke gesteldheid van de aanvallende middenvelder, denkt journalist Gerard Bos dat de Friezen er een goede aan hebben.

"Of De Jong een goede keus is voor Heerenveen? Jazeker, en het is ook wel leuk wat hij zegt in interviews. Hij heeft dus een neefje die Abe heet, dus dat is wel grappig. Het is niet alleen leuk om te vertellen, het is ook echt een feeling", begint Bos bij Het Ballenhok van de Leeuwarder Courant. "Maar het is ook een goede speler, die ervaren is en transfervrij."

Bos twijfelt als hem gevraagd wordt of De Jong echt nodig is in dit team. "Nodig, nodig... Het gaat nu ook wel goed, maar zulke jongens hebben altijd meerwaarde. Als je die kunt krijgen, moet je het niet laten." De journalist van de Leeuwarder Courant ziet ook voordelen in het feit dat De Jong er misschien niet direct hoeft te staan. "Je kunt hem sowieso optrainen."

"Als een FC Emmen Siem de Jong zou halen, dan moet hij er meteen in en direct iets toevoegen. Bij Heerenveen kan hij er meer in groeien", aldus Bos. "Heerenveen is gewoon een leuk voetballende ploeg en dat vindt hij ook. Hij is ook een voetballer, dus hij kan wel wat toevoegen. Hij past er wel bij."

Lees meer: