Hesp won KNVB Beker met Roda JC tegen SC Heerenveen: "Schitterend"

Ruud Hesp bij SC Heerenveen
Ruud Hesp bij SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Ruud Hesp speelde onder andere voor FC Barcelona en het Nederlands elftal. Als keeper van Roda JC won Hesp de KNVB Beker. Opvallend detail: de finale werd gewonnen van SC Heerenveen, de club waar Hesp tegenwoordig keeperstrainer is.

In het trainers-kantoor van het Abe Lenstra stadion prijkt een ingelijste voorpagina van het Limburgs Dagblad met daarop een trotse Roda JC-doelman met de KNVB Beker. Ruud Hesp was destijds keeper bij Roda JC toen de finale werd gewonnen van sc Heerenveen. "Mijn collega's draaien die foto steeds om", zegt Hesp met een grote grijns tegen FeanFan.

"Het was één van mijn mooiste wedstrijden", blikt Hesp terug. "Niet een van mijn beste trouwens. De 1-1 was een vrije trap van Korneev, een dwarrelbal die ik half mis. Verder was het voor mij een prachtige dag. Vooraf was het één groot kleurenfestival. Supporters in geel en zwart en in blauw, wit en rood liepen vrolijk door elkaar. Tijdens de ereronde begonnen ook de fans van Heerenveen allemaal voor ons te klappen. Schitterend."

Het is een moment voor Hesp geweest, waarop de doelman het gevoel krijgt dat ook SC Heerenveen wel goed bij hem zou passen. "Dat is eigenlijk mijn hele carrière zo geweest. Een club van de mensen, met een mentaliteit van niet zeuren, maar poetsen, samen hard werken, er tegenaan met elkaar. Daar wilde ik graag onderdeel van uitmaken. Afgelopen zomer heb ik die kans gepakt en ik heb het hier hartstikke goed naar mijn zin."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand