Hesp: ''Sam Larsson bij Heerenveen is een beetje hetzelfde verhaal''

Sam Larsson is bij SC Heerenveen op een zijspoor geraakt. De Zweedse aanvaller meldde zich vorige week af voor de teamfoto, omdat hij verwacht na augustus niet meer in Friesland te spelen. In Engeland is Virgil van Dijk op ramkoers met zijn club Southampton, dat de Nederlandse verdediger niet meenam op trainingskamp.

"Juridisch is het niet heel sterk als je weigert je werk te doen", zegt Danny Hesp, voorzitter van spelersvakbond VVCS, in De Telegraaf. "Je verzwakt je positie en je krijgt de hele wereld over je heen. Het is een optie die wij nooit adviseren. Aan de andere kant mag je je afvragen of een club niet over de rug van een speler overvraagt. Als een speler zo’n mooie stap kan maken en er is zo ontzettend veel geld mee gemoeid, kan ik begrijpen dat Virgil op zeker moment actie onderneemt."

Hesp bemoeit zich verder niet met de perikelen rondom Van Dijk. "Wij kunnen spelers bijstaan, ook in het buitenland. Virgil heeft zich niet gemeld, maar ik weet ook dat er interesse is van Liverpool en dat hij zich sportief en financieel enorm kan verbeteren. Sam Larsson bij Heerenveen is een beetje hetzelfde verhaal", aldus Hesp.

Advocaat sportrecht Harro Knijff verwacht niet dat Van Dijk en Larsson kans maken op contractontbinding. "In recentere jaren werd een verzoek van Bas Dost om zijn contract te ontbinden afgewezen, omdat het te laat in het seizoen was en Heerenveen geen gelegenheid meer had om een vervanger te vinden. Het uitgangspunt bleef: je hebt een contract en dat moet je naleven. Onder bepaalde omstandigheden kon er ontbinding volgen", besluit Knijff.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
23/09
SC Heerenveen
21:00
Excelsior
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 PEC Zwolle 5 -1 7
9 Excelsior 5 -1 6
10 Heracles Almelo 4 -2 6
11 SC Heerenveen 5 -4 6
12 Ajax 4 1 5
13 NEC 5 -3 4
14 Vitesse 4 -5 3
Bekijk de hele stand