Hesp over komst Van Buuren: ''Door meerdere mensen aanbevolen''

Met Marcel van Buuren heeft SC Heerenveen afgelopen maandag een ervaren opvolger van Michel Jansen vastgelegd. Als hoofd jeugdopleiding gaat de oud-prof zich vooral richten op de technische kant van de rol en neemt Eric Broersma de organisatie voor zijn rekening.

Bij veel SC Heerenveen-fans zal Van Buuren's naam niet snel een belletje doen rinkelen maar hij is een bekende in de voetbalwereld. Ook de nieuwe keeperstrainer Ruud Hesp is een goede bekende. "Ik ken Marcel van Buuren erg goed. Afgelopen jaar was ik ook samen met hem in Qatar. Marcel is echt een hele goede in deze functie", laat Hesp weten bij Radio Camataru.

"Hij heeft die rol in Qatar uitgevoerd, maar ook in andere landen en bij FC Groningen. Hij is daarin heel erg ervaren en heeft heel erg goed kijk op jeugd en hoe je jeugd moet ontwikkelen. In dat opzciht hebben we met Marcel een goede hoofd jeugdopleiding", vervolgt Hesp, die zelf ook een kleine rol speelde in de aanstelling van Van Buren.

"Ik kwam bij de club en wist dat Michel Jansen weg was gegaan en dat er iemand gezocht werd. Maar goed, ik was niet de enige (die hem noemde, red.), want Johnny Jansen kent hem bij voorbeeld ook. En ook Menno (van Dam, red.) van de Onder 19 kent hem goed. Er zijn meerdere mensen die Marcel hebben aanbevolen. Wij zijn heel erg blij dat Marcel dit wil doen", besluit Hesp tevreden.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand