'Henk Veerman was altijd een beetje de mascotte bij Heerenveen''

Ook bij de NOS Voetbalpodcast is er veel verbazing en bewondering voor Henk Veerman, die dit seizoen terugkeerde in de Eredivisie en na zeven duels zich voor nu Eredivisietopscorer mag noemen. Met name de laatste goal die hij maakte tegen Sparta, maakte indruk.

"Hoe komen we aan een veel betere Henk Veerman 2.0 in Nederland dit seizoen? Het is even niet meer normaal meer wat er nu gebeurt", begint presentator Arno Vermeulen. Commentator Jeroen Elshoff denkt het antwoord te weten: "Het heeft met Joey (Veerman, red.) te maken, maar ook dat hij nu gewoon het vertrouwen krijgt en elke week speelt."

"Ik kan me herinneren dat we bij Heerenveen kwamen voordat hij vertrok naar Duitsland en toen was hij altijd een beetje de mascotte." Onder de supporters van SC Heerenveen was hij erg geliefd, maar de trainers lieten hem vaak pas rond de zeventigste minuut invallen. "Misschien zijn er eerlijk gezegd toch een aantal mensen die hem niet serieus genomen hebben."

"Want het verbaast me ook weer niet dat als je hem laat staan, dat hij tot veel doelpunten komt", vervolgt Elshoff. "Ik moet wel zeggen dat bij de tweede goal die hij maakt, zoals hij 'm in dat hoekje prikt... Jaa, ohhh." Vermeulen: "Je ziet ook mooi bij die ene goal die hij maakt, dat hij naar z'n linkerheup draait. Hij gaat echt van heup naar heup, hè? Je ziet het kantelen."

"Dus hij draait naar z'n linkerheup, komt terug naar rechts en schuift ie 'm met zoveel gevoel daar even in die hoek... We wisten dat hij heel technisch was, maar hij is ook razendsnel, hè? Bij die countergoal komt hij van eigen helft. Hij is gewoon snel met dat lange lijf", besluit Vermeulen bewonderend.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 RKC Waalwijk 2 0 2
8 FC Utrecht 2 0 2
9 SC Heerenveen 2 0 2
10 FC Groningen 1 0 1
11 FC Volendam 1 0 1
Bekijk de hele stand